Skrevet af Benny Hede


Dette er en lille reklame for Hou Drop, en rigtig sjov konkurrence som er en fast del af den årlige havnefest i hou.

Jeg har her samlet nogle billeder fra nogle af de tidligere år, hvor jeg har deltaget. Du kan jo selv gætte på hvem jeg er på billederne :o)


I 1993 deltog Peter og jeg for 1. gang i Hou Drop. Vi lavede en noget fantasi-forladt Flintstone-bil, og lærte at 2 stk. 200 liters olietromler har ALT for meget opdrift.
Fartøjet stødte næsen ned i vandet for enden af rampen og tippede så ellers rundt forover. Vi rodede rundt i vandet og fik vel vendt fartøjet 5 gange, uden begge at komme op på det, og gav op efter ca. 4-5 min.
Vandet var 13 grader.. brrrrr. Jeg har desværre ikke lige nogle billeder.


I 1995 deltog Peter og jeg for 2. gang i Hou Drop. Vi valgte at lave en udgave af et Sort Svin. På det tidspunkt var Sort Svin meget "hot", og da Peters genbo havde en mindre svinefarm, var der een som sagde; "vi laver sgu en gris", og 2 sek. efter svarede den anden; "så skal den være sort !".
Det år fik vi vandrepokalen.

Og Peter og jeg var selvfølgelig klædt ud som et par rigtig bonderøve, og skålede i Sorte Svin på rampen inden nedfarten....


Året efter lavede vi en (ikke alt for vellykket) Lyserød Sky, inspireret af programmet i børneradioen af samme navn, dog i en voksen udgave. Sankt Peter og Sankt Benny var klar til at tage turen ned af rampen. Skyen var udstyret med en lille tappe-hane, hvor der kunne tappes regnvand, som naturligvis blev indtaget med de til lejligheden indkøbte regnmålere. Regnvandet holdte ca. 45% og det gippede da lidt i havne-speakeren da han skålede med os. Sjovt som Tequila kan ligne vand ......

Der går iøvrigt ca. 6 mm til en genstand....I 1997 var det tid til en slapper, så Peter og jeg byggede "Pausen". Et helvedes tungt fartøj som blev bygget af de gamle gulvbrædder fra mit hus, som jeg moderniserede det år.
Pausen var bygget op som en surrealistisk dagligstue med gulvtæppe, tv, stuebord, stole, "smuk" tidløs standerlampe og naturligvis et gammelt ur ovenpå tv'et. Nåh ja, så var der jo bygget et akvarie ind i tv'et, hvor der svømmede en guldfisk rundt, med et par roser fra tivoliets skydevogn, behørigt nedlagt aftenen før.
Fisken blev iøvrigt døbt Philip....
Fartøjet havde indbygget skovlhjul, som en vandcykel, i sofabordet og tv'et var forbundet til et ror, så vi styrede med 2 reb. Ligesom en sæbekassebil.

1998 var Peters svoger, Allan, stødt til familien, så vi havde brug for et større fartøj.
Det var det år vi blev plaget af de lystige måger, Kaj og Bøje, i TV2's reklamer....
Vi byggede en storebæltsbro, og en Cat-Link færge, som blev spændt foran. Peter gjorde det som Dronningen, og sad og vinkede til publikum hele vejen over til klokken mens Allan og jeg skubbede bagpå. Det er temmelig hårdt at svømme når man er iført en tyk hvid sweater fordi man er klædt ud som måge.....
I 1999 var der så småt blevet snak om udvidelse af lystbådehavnen, så vi lavede vores egen havneudvidelse. "Havnepladsen" var en kæmpe avisbåd, med 3 fulde svenskere ombord. (meget fulde...). Jeg havde desværre ikke lige nogle billeder af situationen.
Nogen husker især det år for en meget fuld Benny, som råber "vi skal op og stååååå", hvor efter jeg dratter i vandet med en kvart øl i hånden. Da jeg kravler ombord igen er øllen fuld igen, men smager noget salt.....

Det er blevet år 2000, og EDB-problemer har været på dagsordenen. Mange troede at vi faktisk var ansatte ved arbejdsformidlingen, men vi synes bare det var sjovt at lave en kæmpe-computer og køre den i vandet. Det var første gang vi havde 12V installeret i fartøjet, og kunne tænde fyrværkeriet med et antal toggle-kontakter. Der var også en "radar" ombord, drevet af en viskermotor fra en Avensis..2001, og vi har nu fået mod på en noget udfordrende udklædning. Iført BH, med nøje afstemte vandballoner (vi siger ikke hvem der stod model) og selvklæbende palletter omkring navlen var Peter og jeg klar til at tjene vores sheik; Allah.
I 2002 var George Lucas i fuld gang med resten af sine afsnit i historien om Luke Skywater, C3P0 og Princess Leia. R2D2 var en gammel 60l olietromle på 3 rulleskøjter.
De kiggede sgu noget på os i Kirkens Korshær i Odder da vi sagde at vi ville købe 3 rulleskøjter.
Og så skal jeg hilse og sige at det gør ondt at få limet pap-stykker på tøjet mens man har det på, med en lim-pistol, fordi man skal ligne en robot med blanke plader på kroppen.
OG, så var det jo året hvor vi blev "landskendte". Lørdag morgen hvor vi traditionen tro sidder og rejser os ved en flaske gammel dansk, ringer telefonen i Højby hvor Peter og Rikke bor. Vi joker lidt og siger at det nok er avisen. Jeg er jo som sædvanlig vaks og siger: "alt under Jyllands Posten er bare keine interesse !".
Peter lægger røret og siger at det var TV2. De kommer om et par timer for at følge vores forberedelser, og vil filme os hele vejen til en indslag i fjernsynet.
"dunk" sagde det, da kæberne ramte gulvet....
Peter er desværre blevet opereret for en diskusprolabs i 2003 og Allan kunne ikke få fri den weekend fra boreriggen, så jeg måtte køre en ny besætning i stilling.
Jeanet og Klaus stillede beredvilligt op til en omgang "det helt vildt", inspireret af Arla's reklamer. Der blev indkøbt kunstige tænder og ungernes lege-parykker blev inddraget til mere seriøse formål.
"Det helt vildt" blev det hidtil hurtigste fartøj vi har lavet og krydsede havnen på ca. 1 min. Vi vandt for hurtigste fartøj.

Omkring onsdag fik jeg min stemme igen.....
I det herrens år 2004 er Allan og Peter igen til rådighed, og det fasttømrede team er klar til at træde til igen. Det er Peters 10. optræden til Hou Drop. Vi laver en udgave af Cirkeline, Ingolf og Frederik.
Fartøjet var en kæmpe tændstikæske. Jeg skulle selvfølgelig være den tykke mus....
Så fik vi så også lært at lægge gipsmasker direkte på ansigtet..

Det regnede ad pommern til og var møgkoldt. Mere er der ikke at sige om det.

2005. Hvad fanden skal vi nu finde på. Det bliver ikke lettere med årene.....
Der er flere gode forslag på bordet, men vi kredser lidt omkring en børnefilm
med nogle gamle superhelte som ikke rigtigt vil give op. Det kan Peter og jeg
af een eller anden grund godt relatere til, Peters unger synes jo vi er nogle
gamle nogle. M..unger;-)
Nå, det blev så De Utrolige, som kom til at danne kraftig inspiration for teamet
i år. Dog skulle der jo ligesom ske lidt mere, og Allan havde jo også fortjent at
få en central rolle. Og DET fik han. Allan spiller den ægte Superman, som redder
de stakkels superhelte (Peter og Benny) da de ikke kan finde ud af at ro mere.
Fantastiske billeder hvor Allan prøver den til lejligheden indkøbte Supermans dragt
...størrelse 12 år.
Det gik faktisk rigtig godt og det var som sædvanligt hamrende sjovt. Og så skinnede
solen endda.Det er blevet 2006, og vi er kommet MEGET sent i gang med årets byggeri. Peter er desværre endnu engang ikke med på fartøjet pga. ryggen, så han er lidt i kulkælderen. Han er dog stadig frisk på at være med til at bygge.

Allan ringer og siger "NU skal det være, og jeg synes vi skal være Squash Buddies". Den er jeg med på, og da der kun er ca. 1½ uge til selve droppet finder vi hurtigt en dag at bygge. Det tager Allan og jeg under 2 timer at bygge den meget simple squash bane, og udklædningen var også ligetil. Peter investerede i et billigt stangtennisspil, så vi i løbet af lørdag formiddag inden droppet får gjort bolden fast på banen, og er klar til at tage på havnen og spille til Skvaz.

Her er et par videoer fra vores optræden. Der fremgår det med tydelighed at de ævle-bævle (1/3 vodka, 2/3 æblejuice) vi havde i drikkedunkene, havde sat sine spor på især mine evner som skvaz-spiller. Men, jeg kunne stadig svømme !

Fortræning

Klar til afgang

Vandgangen


Så nåede vi til 2007. Vi er selvfølgelig med igen og i år er Peter klar til at komme tilbage på flyderen. Vi har dog alle meget at se til (dårlig undskyldning), så bedst som vi året før troede det ikke kunne blive senere at komme igang, så slog vi ellers den "rekord" da vi måtte erkende at vi ikke nåede at bygge flyder før weekenden oprandt. Men, en ægte hou-dropper lader sig ikke sådan slå ud, og da vi efterhånden er blevet meget erfarne flyder-byggere, valgte vi simpelthen at bygge flyderen direkte på havnen, i timen før droppet. Det blev til en Engangsgrill, forberedt hjemmefra i bedste Ikea stil. Vi havde lavet et par tegninger som bygge-instruktioner, og malet delene hjemmefra, så det var bare at skrue skidtet sammen. Vi stillede op med kompressor og søm/klamme-pistoler og skruemaskiner, og fik samlet grillen inden vandturen kl. 15. Udklædningen var meget simpel, vi skulle forestille ristede pølser, så et stykke brunt stof rundt om gutterne, og vupti, så lignede vi.... ja nok ikke pølser, men vi var da klædt ud ;-)


Med venlig hilsen Benny Hede